Росія й Україна наближаються до газового фінішу

Вівторок, 20 листопада 2007, 19:23

Росія завершує переговори щодо постачання газу до 2011 року з Україною і сподівається уникнути "газових проблем" напередодні Нового року.

Про це заявив у вівторок перший віце-прем'єр РФ, голова ради директорів "Газпрому" Дмитро Мєдвєдєв, повідомляє РИА Новости.

"Ми зараз знаходимося в заключній стадії переговорів з нашими партнерами", - сказав Мєдвєдєв на брифінгу для іноземних журналістів у Москві.

Він нагадав, що останні два дні в Україні знаходиться міністр енергетики Росії.

"Ми повинні обговорити умови постачань не тільки на наступний рік, але і до 2011 року. І це найскладніше. Не все так просто, як нам би хотілося. У нас є своє бачення, у наших українських партнерів – своє", - сказав Мєдвєдєв.

"Ми, звичайно, намагаємося їм допомагати, але, проте, ми повинні бачити передбачувану перспективу - як буде здійснюватися остаточний перехід української економіки на ринкові умови постачань з газу. Ці речі вимагають додаткової взаємної ув'язки", - додав він.

Мєдвєдєв висловив очікування, що "найближчим часом остаточне порозуміння буде знайдено".

"Підкреслюю, що мова йде про трирічну перспективу. При цьому ми повинні, з одного боку, забезпечити перехід наших партнерів на ринкові ціни, з іншого боку, зробити це за схемою, що є для них комфортною".

"Де знайти цей баланс - це, напевно, найскладніше. Але ми готові до переговорів", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Він уточнив, що переговори йдуть про трирічну перспективу, оскільки щодо наступного року "вже все більш-менш зрозуміло".

"Поки договірна кампанія йде в передбачуваному руслі, і я сподіваюся, що перед Новим роком у нас не буде тих проблем, що були в минулому", - сказав Мєдвєдєв.

"Наші партнери хочуть уявляти, що буде далі, і ми їм теж намагаємося допомогти", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...