Питання спікерства виявить прихованих Іуд?

Вівторок, 20 листопада 2007, 19:46

Член блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Давид Жванія вважає неправильним змінювати у даний час кандидатуру від блоку на посаду голови Верховної Ради шостого скликання.

Так він прокоментував слова іншого представника "НУ-НС" Романа Зварича щодо можливості пропозиції президентом іншої кандидатури на посаду спікера, повідомляє УНІАН.

За словами Жванії, на вибори "НУ-НС" йшов з лозунгом, що у разі перемоги "Наша Україна – Народна самооборона" висуне на посаду спікера парламенту саме кандидатуру голови політради блоку В'ячеслава Кириленка.

"Зараз треба міняти людину, і це просто неправильно", - зазначив представник блоку.

За словами Жванії, якщо висувається інша кандидатура, то у цьому процесі має "бути якась певна логіка". "Якщо буде знайдена ця логіка і нам запропонована, то ми будемо вирішувати це питання в блоці", - додав він.

Жванія відповів ствердно на питання, чи не є подібною нинішня ситуація з висуненням кандидатури на посаду спікера до тієї, що була у парламенті попереднього скликання, коли в останній момент кандидатура Юрія Єханурова на посаду голови ВР була замінена на кандидатуру Петра Порошенка, і в результаті коаліцію не було створено.

"Я думав, що Іуда один повісився, а потім ми зрозуміли, що є ще Мороз, а зараз ми ще побачимо, скільки їх ще є в країні", - додав член "НУ-НС".

Водночас він висловив припущення, що висунення іншої кандидатури на посаду голови Верховної Ради не перешкодить створенню коаліції демократичних сил.

На питання, яка на сьогодні вірогідність створення такої коаліції, Жванія відповів: "99%. Оскільки не вистачає підписів тільки трьох людей, які мають своє бачення".

Він, зокрема, згадав про народного депутата від "НУ-НС" Ігоря Кріля і зазначив, що цей політик має публічно і аргументовано висловити свою позицію щодо відмови підписати угоду про демкоаліцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...