У БЮТ не підтримуватимуть "ситуативні сценарії"

Середа, 21 листопада 2007, 08:29

Представник БЮТ Микола Томенко визнає існування сценарію ситуативного обрання спікера Верховної Ради ще до створення коаліції, але вважає такий сценарій зневажливим у ставленні до виборця і не збирається його підтримувати.

"Зрозуміло, що існує сценарій, за яким можна ситуативно обрати керівництво Верховної Ради, а потім не поспішати зі створенням коаліції. Але такий сценарій є зневажливим у ставленні до виборця", - заявив він в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі".

"Звичайно, зацікавлені Партія регіонів і комуністи, тому що чим довше немає коаліції, тим довше вони знаходяться при владі. І остання група – це частина людей в оточенні президента, які працюють в секретаріаті президента, які повернули собі статус впливового інституту влади", - додав Томенко.

"Оцей гравець, впливові люди в секретаріаті чи загалом в оточенні президента – це найбільш небезпечний аргумент для президента не поспішати створювати коаліцію", - вважає він.

На запитання, чи може БЮТ проголосувати за кандидатуру члена "НУ-НС", секретаря РНБО Івана Плюща, якщо президент Віктор Ющенко висуне його на посаду спікера, Томенко відповів:

"Думаю, що 23 листопада, коли відкриється Верховна Рада, коаліція не буде створена і не буде голосування за кандидатуру голови Верховної Ради. Депутати лише складуть присягу. Але бодай у наступний вівторок, 27 листопада ми повинні знати: є коаліція чи немає коаліції".

"Бо я особисто не готовий голосувати за ситуативного голову Верховної Ради від "Нашої України" за умови, коли коаліції немає. Як можна голосувати, наприклад, за Івана Плюща як за голову Верховної Ради, якщо він пропонує коаліцію з Партією регіонів?", - наголосив він.

На думку БЮТівця, "це означатиме, що я голосую за Плюща як за голову Верховної Ради і за Януковича - як за прем’єр-міністра?".

"Тому відсутність коаліції змушує нашу команду думати, як діяти у Верховній Раді навіть під час розгляду таких кадрових питань, як голова Верховної Ради. Спочатку має бути коаліція, а все решта - потім. Тут я цілком згоден із лідером блоку НУНС Юрієм Луценком, який каже, що передусім - коаліція, потім голова Верховної Ради, потім прем’єр, потім одна партія і все інше", - наголосив Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування