До Довгого приходили з РНБО і СБУ поговорити про землю

Середа, 21 листопада 2007, 10:30

Секретар Київради Олесь Довгий розраховує, що Верховна Рада нового скликання вирішить питання по демаркації меж Києва.

Відповідне питання обговорювалося у вівторок на нараді під головуванням заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Юрія Продана та заступника Київського міського голови – секретаря Київради Олеся Довгого, повідомляє прес-служба Київради.

На зустрічі також були присутні представники Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури України, а також – представники управління питань містобудування, землекористування та профільних комісій Київської міської ради.

Одним із найголовніших питань, яке було обговорене на робочій нараді, стосувалося розмежування територій міста Києва та Київської області, зазначається в повідомленні.

Як зазначив Довгий, межі столиці були визначені ще у 1959 році і були закріплені відповідними протоколами області та міста.

"Ми не хочемо "зайвої" території. Ми лише прагнемо легітимізувати ці затверджені ще у той час кордони. Але єдиним державним органом, який може поставити кінцеву крапку у цьому питанні, є Верховна Рада України", - зазначив секретар Київради.

Довгий також додав, що питання демаркації кордонів між Києвом та Київською областю вимагають втручання Секретаріату Президента України, Кабінету міністрів, РНБОУ та потребують прийняття відповідних законопроектів.

"Я маю велику надію, що нинішнє скликання Верховної Ради, по-перше, відбудеться, по-друге, якщо відбудеться, то, врешті-решт, розгляне питання розмежування територій міста Києва та Київської області", - наголосив заступник Київського міського голови.

Крім того, секретар Київради Довгий зауважив, що він як голова спілки секретарів Асоціації міст України занепокоєний тим, що досі різні чиновники знаходять у земельному законодавстві "шпаринки", щоб його "обійти".

"У зв’язку з цим земельний кодекс, землевпорядкувальна документація потребують великої кількості уточнень з метою недопущення тих порушень, які на сьогодні відбуваються", - зазначив секретар Київради.

Довгий підкреслив, що столична влада та Київрада зі свого боку вже розробили низку нормативних актів та проектів рішень, які дозволять чіткіше впорядкувати земельне законодавство.

Він зазначив, що ці напрацювання будуть передані до відповідного комітету Верховної Ради, щойно запрацює законодавчий орган.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування