Польща визначилась, як пускати українців до себе

Середа, 21 листопада 2007, 11:50

Україна завершила переговори з Польщею щодо візового режиму для своїх громадян.

Про це повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

"Те, що Польща входить до Шенгенської зони, допоможе українцям дати шанс отримати візи не тільки в Польщу, а й в усі інші країни Шенгенської зони", - сказав він.

За його словами, в угоді з польською стороною передбачено, що вартість візи для українських громадян зменшиться з 65 – 70 євро до 35 євро за візу.

Також передбачено низку категорій громадян, які будуть отримувати візу безкоштовно, зокрема це стосується пенсіонерів, учнів, журналістів, водіїв автотранспорту, тощо.

Також досягнуто домовленостей про запровадження терміну видачі віз до 10 днів.

Він також додав, що прискорено процес видачі віз, який тепер має тривати до трьох днів.

Яценюк повідомив, що запроваджено п’ятирічні багаторазові візи для підприємців, чого за його словами, немає у російсько-польській угоді.

Також запроваджуються однорічні багаторазові візи для таких категорій громадян, як діячі науки, культури, спортсмени, журналісти тощо.

Крім того введено можливість апеляційного оскарження у випадку невидачі візи, а також уніфікація всіх процедур запиту та видачі документів.

"Адже для нас дуже важливо, щоб по всіх посольствах був однаковий запит на документи, які подаються українцями", - додав він.

Також Яценюк повідомив, що досягнуто домовленості про спільний митний контроль на одному з залізничних переходів між Україною та Польщею.

"І таким чином фактично втричі скоротили перебування українців під митним контролем", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News