Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку сподобалося, як Бойко відстоює його цифри

Середа, 21 листопада 2007, 14:00

Президент Віктор Ющенко задоволений ходом переговорів з Росією у відношенні поставок газу і досягнутими на них результатами.

"Я задоволений результатами і після формального підписання, я думаю, ми зможемо вже на професійному рівні обговорити всі нюанси домовленостей, починаючи від ціни на газ наступного року, 2009 і 2010 років", - сказав Ющенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він висловив сподівання, що відповідні домовленості будуть "оформлені" найближчим часом.

"Коли ми приступили до полеміки про формування ціни на європейські моделі, перед нами була одна мета - як побачити відносини між Україною і Росією в газовій сфері не як стихійні, заполітизовані, а як навчитися планувати своє життя, як навчиться планувати наші відносини, не наносячи рани один одному", - сказав президент.

"Україна добре розуміє, що ми живемо в обмеженому світі енергоносіїв, що ціна на них буде, мабуть, щороку зростати і нам треба, я б сказав, мужньо ставитися до такої постановки питання з російської сторони", - сказав він.

Однак, як відзначив Ющенко, "треба мати прогноз цієї лібералізації (цін)".

Ще одною задачею він назвав "гармонізацію транзитної політики і політик управління підземними сховищами".

На думку Ющенка, українські виробники готові до модернізації підприємств із метою знизити енергоспоживання.

"Вони готові. Мова йде про коректні обставини", - сказав президент, назвавши пропоновану модель відносин "прийнятною і справедливою".

Разом з тим, за його словами, його тривожить ситуація на роздрібному ринку газу.

"Я не бачу в діях уряду прогресу. І тому політика соціального захисту в процесі лібералізації цін виглядає поки що непродуманою", – сказав він.

"Уряд не сформував прикладну позицію, хоча я роблю все для того, щоб ця позиція, що була на 2008 рік, урядом була чесно роз'яснена нації, як це зробила, до речі, Росія", - сказав Ющенко, додавши, що "Росія - країна, що виробляє газ, сьогодні побутову ціну на газ має вищу, ніж Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...