Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога наїхав на Кириленка і Тимошенко

Середа, 21 листопада 2007, 14:19

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що деякі представники політичних сил апелюють до президента у питанні формування коаліції БЮТ і НУНС в зв’язку із "ризиками" у її створенні.

Так Балога зазначив, що апеляції політичних сил до президента щодо його прямого втручання у формування коаліції є спробою перекласти на нього бодай частину відповідальності за кінцевий результат.

"Це з усіх міркувань некоректно, адже президент Віктор Ющенко чітко висловився за демократичний склад парламентської більшості", - зазначив він.

"Лідери БЮТ і "НУ-НС" багато разів і на весь голос запевняли суспільство, що ці блоки вже в перший день роботи нової Верховної Ради підпишуть коаліційну угоду. Однак вже на сьогодні склалися ризики збою в такому сценарії, тому декому хочеться поставити Главу держави на один щабель відповідальності. Це марна затія", – підкреслив Балога.

Він наголосив, що проблема в розбіжностях між цими політичними силами. Він припустив, що йдеться про неприйняття деякими новообраними депутатами не конкретних персоналій, а ймовірного курсу, який обере утворена більшість і сформований нею Кабінет Міністрів.

"Судячи з усього, справа не в особистих симпатіях чи антипатіях. Своєрідні зони ураження всередині блоків Юлії Тимошенко і "Наша Україна – Народна Самооборона" виникли з набагато змістовніших причин", - сказав Балога, слова якого наводить прес-служба секретаріату.

Однією з ознак того, що виконання передвиборчих обіцянок "НУ-НС" може загальмуватися, керівник секретаріату назвав призупинення процесу створення єдиної демократичної партії.

"Злиття партій, які утворили блок "Наша Україна – Народна Самооборона", було однією з вимог, що обумовила президентську підтримку цій політичній силі. Зараз ми чуємо про якісь труднощі на шляху об’єднання. Отже, партійні лідери демонструють або брак менеджерських навичок, або відхід із попередніх позицій", - зазначив Балога.

Він також назвав безглуздими всілякі запевнення політичних сил у підтримці чинного президента на майбутніх виборах президента у разі виконання ним низки умов.

"Скажу відверто: тим, хто вже опікується своєю роллю у майбутній президентській кампанії, спочатку слід потурбуватися про виконання власних обіцянок виборцям на зовсім недавніх виборах", - зазначив він.

"Президентові не потрібні будь-які щедрі жести від тих, хто ще сам не показав суспільству свою дієвість. Він спирається не на хиткі політичні комбінації, а на волю народу",- наголосив Балога.

Раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла, що у випадку коаліції НУНС і Партії регіонів, вона особисто піде на президентські вибори 2009 року. У випадку ж співпраці між НУНС і БЮТ Тимошенко обіцяла підтримати кандидатуру Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування