Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За недотримання жалоби телеканали можуть залишитись без ліцензії

Середа, 21 листопада 2007, 15:51

16 жовтня, у день жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю людей у Дніпропетровську через вибух газу в житловому будинку, жодна телерадіоорганізація, крім радіо "Промінь" і радіо "Ера" не виконали в повному обсязі правил мовлення в жалобні дні.

Про це в середу повідомив глава Нацради з питань телерадіомовлення Віталій Шевченко на брифінгу.

Відповідно до моніторингу Нацради, телеканали "Ут-1", "Кіно", "Україна", "ICTV", "OTV", "Ru music", "Enter music", "М-1" взагалі не змінювали сітку мовлення в цей день.

Ряд телеканалів залишили у своїх передачах окремі розважальні передачі.

Зокрема, телеканал "ТЕТ" транслював передачу "Дом-2", "Новий канал" - "Щоденник "Фабрики зірок", "СТБ" - "Ранковий виграш", телеканал "Сіті" - передачу "Таксі", а телеканал "НТН" - кінокомедію "Джек Восьмеркин - американец".

Жоден з телеканалів, крім "1+1" не розмістив повноцінних повідомлень про день жалоби й інформацію, у зв'язку з чим він оголошений.

"ТЕТ", "М 1", "Золоті ворота", "Люкс FM" і "Джем FM " взагалі не розміщали у своєму ефірі повідомлення про день жалоби.

Як зазначив Шевченко, 20 листопада, у день жалоби в зв'язку з трагічною загибеллю гірників на шахті ім. Засядька в Донецьку, Нарада також зареєструвала велику кількість порушень. Зокрема, на "Новому каналі", "5 каналі", "ICTV", "НТН".

При цьому Шевченко підкреслив, що численні порушення були зареєстровані і на регіональних телерадіокомпаніях майже у всіх областях: у Харкові, Чернівцях, Одесі, Луганську, Донецьку, Кременчуці, а також у Полтавській, Івано-Франківській, Вінницькій і Черкаській областях.

Глава Нацради нагадав, що 24 листопада відповідно до указу президента, оголошено днем пам'яті жертв Голодомору. У 16.00 відбудеться усеукраїнська хвилина мовчання.

У цей день Нацрада буде проводити моніторинг роботи телерадіокомпаній і за результатами роботи всіх трьох моніторингів 28 листопада Нацрада проведе спеціальне засідання.

Відповідаючи на питання журналістів, Шевченко не виключив, що на цьому засіданні буде прийняте рішення про покарання ряду телерадіокомпаній.

У той же час він зазначив, що "порушення поки мають характер разових випадків, тому в першу чергу теле- і радіоорганізаціям будуть виноситися попередження".

При цьому він відзначив, що надалі порушники правил мовлення в дні жалоби можуть позбавитися ліцензій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування