Янукович залишить Тимошенко представника із широкими правами

Середа, 21 листопада 2007, 16:38

Уряд розширив права постійного представника Кабінету міністрів у Конституційному суді України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, відповідну постанову  було прийнято в середу на засіданні уряду.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, постанова було розроблена спільно секретаріатом Кабміну і Мін'юстом у зв'язку з необхідністю удосконалювання правової регуляції діяльності постійного представника Кабінету міністрів у КС.

Зокрема, постановою уряду пропонується надати постійному представникові право ініціювати утворення робочих груп з підготовки пропозицій щодо визначення шляхів рішення справ, що знаходяться на розгляді в Конституційному суді.

Представникові Кабміну в КС також надається право вносити пропозиції щодо залучення до складу таких робочих груп фахівців, вносити пропозиції щодо кандидатур осіб, що уповноважені представляти позицію Кабінету міністрів у Конституційному суді.

Крім того, постійному представникові надане право брати участь у нарадах, конференціях, засіданнях і інших заходах, що пов'язані з конституційним судочинством.

Лавринович відзначив, що документ, розроблений з урахуванням положень регламенту Кабінету міністрів,  був прийнятий 18 липня 2007 року. Постанова Кабміну покликана удосконалити ефективність діяльності постійного представника Кабінету міністрів у Конституційному суді.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування