Найкращим подарунком на честь Майдану вважають демократичну коаліцію

Четвер, 22 листопада 2007, 10:18

Польові командири Помаранчевої революції вважають однією з найбільших помилок після Майдану те, що після нього відбулася "героїзація політиків, а не громадян", які робили революцію.

Таку думку висловив один з польових командирів Микола Томенко.

"Відбулася героїзація політиків у той час, як треба було героїзувати людей. Потрібно було звертати увагу на звичайних людей, які робили подвиг по-своєму... це були спражні правдиві історії героїв України", - сказав Томенко.

Він також підкреслив, що невдачею було те, що певні політики "забули про відповідальність". "Для нас важливо перед відповідальними політичними рішеннями (які передують) нагадати політикам, що є відповідальність", - зазначив він.

У свою чергу Юрій Луценко заявив, що не вважає себе і інших польових командирів головними героями тих подій. "У нас є певні обов’язки продовжувати стандарти, ідеали, які впроваджували в 2004 році", - сказав він.

"Ми заявляємо своє кредо. Ми віримо в Майдан. Віримо в людей Майдану! Віримо в Україну! І нікому цього ми не віддамо" – зазначив Луценко.

Водночас Тарас Стецьків наголосив, що до Дня Свободи, який відзначають в річницю Помаранчевої революції, "найкращим подарунком від політиків суспільству було б створення демократичної коаліції".

У свою чергу інший польовий командир Володимир Філенко зазначив, що песимізм після Майдану виник не через низький рівень життя.

"Головна причина розчарувань - невідповідність гасел Майдану і дій деяких політиків Майдану... Надія руйнувалась амбіціями політиків. Їх непослідовністю, інтригами, зрадами, жадобою влади і банальними меркантильними інтересами", - зазначив Філенко, зачитуючи звернення польових командирів.

Водночас він наголосив, що незважаючи на це, народ виявився послідовним, а програли "зрадливі політики". "Задані Майданом стандарти викинули і викидатимуть їх на політичне звалище", - зазначив Філенко.

Він також підкреслив, що знаючи все, що відбулося після Помаранчевої революції, все одно тоді вийшов би на Майдан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...