Стецьків віддав Могилянці свою революційну шапку і мікрофон Томенка

Четвер, 22 листопада 2007, 10:27

Польові командири Майдану мають намір відсвяткувати у четвер триріччя помаранчевої революції разом з журналістами, громадськими діячами та музикантами, які брали активну участь у подіях осені 2004 року.

Про це на прес-конференції у четвер заявив Юрій Луценко.

"Сьогодні ввечері ми зберемося святкувати разом з найвідомішими вільними журналістами, які в той час були на стороні правди, найвідомішими громадськими діячами, які виходили на Майдан не за партійним покликом, а покликом власного серця, з музикантами, які також демонстрували не лише свою професійну, але й громадянську позицію", - сказав він.

"Серед нас буде і нещодавній іменинник Роман Петрович Безсмертний, якого ми вважаємо своїм комендантом серед польових командирів. Всіх інших політиків, яких ми надзвичайно шануємо, ми привітаємо зі святом", - додав Луценко.

Він також розповів, що бачив чимало музеїв помаранчевої революції у різних містах України.

"Я бачив музеї у Харкові, у Донецьку, у Запоріжжі, у Львові. Але найголовніший музей – у кожного вдома, хто був на Майдані, або був душею з Майданом", - сказав Луценко.

"Я був щиро вражений, що в одному з залів Кам’янець-подільської фортеці є музей помаранчевої революції. До речі, він найбільш відвідуваний зарубіжними туристами", - додав він.

У свою чергу ще один польовий командир Майдану Володимир Філенко розповів, що ключові експонати з Майдану знаходяться у Києво-Могилянській академії.

"Там знаходиться мікрофон номер один, з якого говорили лідери, найбільше – Микола Томенко, там знаходиться моя шапка польового командира. Минулого року на річницю революції ми урочисто вручили з Тарасом Стецьківим архів підготовки і проведення Майдану", - розповів він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News