Ющенко збирається утвердити у владі чіткі правила

Четвер, 22 листопада 2007, 10:55

Президент Віктор Ющенко привітав співвітчизників із Днем Свободи.

"Цим святом, започаткованим Помаранчевою революцією, відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини", – говориться в привітанні Ющенка, поширеному його прес-службою.

Водночас Ющенко відзначає, що значення цього дня виходить за рамки політики, його роль загальнонаціональна і значима для всіх і кожного, для минулого і майбутнього.

"Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя", – вважає президент.

За його словами, українська демократія розвивається і знаходить вирішення своїх найскладніших проблем у мирний і цивілізований спосіб, а влада поступово вчиться бути відповідальною перед громадянами.

"Я твердо вірю в наш успіх. Україна не зійде зі шляху демократії, бо в її домі відбулося значно більше, ніж усі названі і незгадані перетворення, – тут зник страх, тут гідність здатна перемогти приниження, тут зростає наше покоління надії – покоління вже вільних людей", – сказано в привітанні.

Президент відзначає, що держава попереду має ще багато завдань, зокрема "утвердити у владі чіткі, ефективні та консолідуючі правила, завдяки яким в країні постане належний порядок".

З 2005 року в Україні відзначається День свободи на честь початку помаранчевої революції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...