Путіна намагаються зробити Нобелевським лауреатом

Четвер, 22 листопада 2007, 11:57

Спікер Ради федерації Росії Сергій Миронов виступає за те, щоб президент Володимир Путін балотувався на посаду глави держави в 2008 році.

Про це Миронов сказав в онлайн-інтервью в "Газеті.Ru" у четвер.

"Я виступаю за можливість, не змінюючи Конституції, балотуватися Володимиру Путіну в березні 2008 року на новий президентський термін. Який буде не третім", - сказав він.

"Алгоритм є. Я свідомо не оголошую його, хоча деякі деталі можливого алгоритму зараз широко обговорюються - але не цілком весь алгоритм, а деякі деталі", - пояснив Миронов.

"Дозвольте мені до того моменту, поки Путін раптом не прийме потрібне для росіян рішення, залишити деталі цього алгоритму без розголосу", - додав Миронов.

У той же час він висловив упевненість, що Путін назве свого спадкоємця вже після реєстрації всіх кандидатів у президенти.

"По-перше, я упевнений, що ми всі його знаємо. По-друге, я не виключаю, що про свої, скажімо так, симпатії або безумовну підтримку одному з кандидатів Путін може сказати після реєстрації всіх кандидатів", - заявив Миронов.

Він також підкреслив, що готовий підтримати кандидатуру Путіна на президентських виборах у 2012 році.

"Вважаю, що це було б непогано, як мінімум – людина (Путін), завдяки якій Росія виграла право проводити XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі, напевно, гідний того, щоб самому - як президенту Росії - і відкрити ці Олімпійські ігри", - заявив Миронов.

"Так само, як провести в 2012 році самміт АТЕС у Владивостоці. Поживемо - побачимо. Сьогодні в нас є такі наміри, а можливо, буде усе вирішено і раніше, ніж у 2012 році", - додав він.

У той же час він зізнався, що особисто не обговорював з Путіном цей варіант.

"Але я ж не випадково говорю про це привселюдно, і я знаю, що Володимир Путін дивиться новини, читає газети, причому не тільки дайджести, але саме газети і новини - не в записі, а напряму - я це знаю", - сказав Миронов.

***

Міжнародний науковий центр досліджень альтернативної енергії в Цюріху висунув кандидатуру президента Росії Володимира Путіна на Нобелівську премію миру в знак визнання енергетичної ініціативи російського керівника, що стане внеском у зміцнення загального світу.

Міжнародний центр, метою якого є запобігання воєн через нафту, розцінює як "дуже далекоглядний план президента Путіна знайти ефективну форму альтернативою енергії на основі нанотехнології", говориться в комюніке Центра, підписаному його президентом Анетой Ернест, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Його зусилля, спрямовані на пошук ефективної заміни нафти, служать усьому людству і є внеском у будівництво миру. Президент Путін заслуговує присудження йому Нобелівської премії світу", - вважає міжнародний науковий центр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування