Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні доведеться "розірвати" підозрюваного у "чорній трансплантації"?

Четвер, 22 листопада 2007, 12:05

Питання про видачу фігуранта справи про "чорних трансплантологів" Міхаеля Зіса вирішуватиме Генпрокуратура України, оскільки його екстрадиції вимагають дві країни одночасно.

Про це на брифінгу в МВС повідомив керівник робочого апарату НЦБ Інтерполу України Ростислав Вергелес.

"Ми з'ясували, що Зіс перебуває у міжнародному розшуку за Молдовою як особа, яка обвинувачується у декількох незаконних трансплантаціях нирок у громадян цієї країни шляхом вивозу їх до Туреччини", - сказав Вергелес.

"Ми отримали запит на арешт і його видачу, він був затриманий у Донецьку. Зараз Зіс перебуває у слідчому ізоляторі у Донецьку, очікуючи екстрадиції. Екстрадиція Молдовою вже заявлена", - наголосив він.

Крім того, за словами Вергелеса, "близько трьох-чотирьох тижнів тому ізраїльська поліція надіслала нам вимогу затримати Зіса з метою екстрадиції до Ізраїлю".

"Зараз ізраїльські органи юстиції готують клопотання, тобто, тут матиме місце колізія - дві країни заявили клопотання про видачу однієї особи, тому Генпрокуратура вирішуватиме, кому першому задовольнити клопотання", - резюмував він.

Як відомо, у жовтні Ізраїльська поліція заявила про викриття мережі незаконної трансплантації людських органів. Одним із підозрюваних у справі є доктор Міхаель Зіс, що працював у Донецьку.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...