Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Інтерпол сідає на телефон для допомоги тим, хто закордоном

Четвер, 22 листопада 2007, 12:30

У НЦБ Інтерполу в України створено гарячу лінію для громадян України, що перебувають за кордоном і стали жертвами торгівлі людьми.

Про це на брифінгу в МВС повідомив керівник робочого апарату НЦБ Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес.

"У Інтерполі ми створили гарячу лінію, на яку кожна людина, перебуваючи за кордоном і потрапивши в біду, може зателефонувати і ми вживемо одразу будь-яких заходів, щоб врятувати чи допомогти цій людині", - заявив Вергелес.

"Це зроблено для того, щоб українець відчував себе більш захищеним за кордоном, ніж він є", - пояснив він.

За словами Вергелеса, "якщо до мого чергового, який працює 24 години на добу, подзвонять і повідомлять про проблему, ми оформимо це як повідомлення про подію".

"Буде дана відповідна команда моєму підрозділу і вже офіційна позиція держави України буде виявлена шляхом звернення офіційного органу, яким є МВС, до конкретного органу іншої країни", - додав він.

"Ми працюємо зі всіма членами Інтерполу – це 180 країн. Будь-яке питання можна вирішити в он-лайн режимі", - наголосив Вергелес.

За його словами, зараз вирішується питання фінансування інформаційних матеріалів – плакатів, наклейок та ін., - що будуть розповсюджені по посольствах та по контрольно-пропускних пунктах на кордонах України.

Дзвінки можна здійснювати на номер 38 – 044 – 254 – 98 – 36, вони є безкоштовними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...