Акція про віру в Бога може перетворитися на кампанію Черновецького?

Четвер, 22 листопада 2007, 13:19

Організатори кампанії "Відчуй силу змін", що закликає повірити в Бога, заявляють, що вона не має нічого спільного з можливими виборами мера Києва і, зокрема, не підтримує Леоніда Черновецького.

Про це пише газета "Дело", стверджуючи, що є кілька доводів протилежного.

По-перше, пише газета, акція так чи інакше переходить той рубіж, що відокремлює мирське існування від релігійного. Про це свідчить нав'язлива, широко представлена по всьому місту реклама.

Церкви не займаються саморекламою і пропагандою християнства зокрема. Причому в рекламі використані реальні люди з цілком мирськими професіями.

Видання особливо звертає увагу на те, що бюлетені, що поширюють послідовники старшого пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи, несуть у собі мирський посил.

"Ви не маєте права вважати себе незначним. Ви - особистість. Ви є в божому плані. Ви потрібні богу, щоб змінити цю країну", - говорить гасло на першій сторінці бюлетеня.

Крім того, "Посольство Боже" застосовує технології мережного маркетингу - друга частина тексту на значках "Відчуй силу змін - запитай мене як" цілком відповідає гербалайфовському – "Хочеш схуднути - запитай мене як".

Відомо також, що "Посольство Боже" не приховує своєї активної підтримки Черновецького, що є його парафіянином. На службах Аделаджи за столичного мера навіть моляться.

Цей факт вказує і на зацікавленість Черновецького в рості кількості парафіян церкви, тому що прихід "Посольства" - електорат мера.

До того ж джерела в силових відомствах говорять про можливість використання технологічного прийому "підміни поняття".

Це коли під "розкручену" рекламу (у даному випадку це чудотворна сила Бога) у потрібний момент (початок виборчої кампанії) підставляється інша термінологія, зокрема, "чудотворність" певного кандидата в мери.

Видання відзначає, що раніше вже публікувало матеріал, у якому були озвучені припущення деяких політиків про зв'язок проекту з Черновецьким.

У відповідь на це керівники громадської організації "Сила змін", що бере участь в акції "Відчуй силу змін", спростували причетність до столичного мера.

Керівником акції "Відчуй силу змін" є фінський журналіст Ханну Хаукка, що вже тривалий час проживає у Росії й одружений з російською жінкою. У посольстві Фінляндії в Україні існує думка про зв'язок між Хаукка й Аделаджею.

У відповідь на заяви організації "Сила змін" про непричетність "Посольства Божого" до акції, останнє стверджує, що входить до оргкомітету цієї акції.

Саме "Посольством Божим" випущено і активно поширюється інформбюлетень "Відчуй силу змін!" тиражем 500 тисяч екземплярів, а також 20 тисяч значків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News