Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лужков запитує, чи не звинуватити Україну в голоді у Поволжі

Четвер, 22 листопада 2007, 14:34

Мер Москви Юрій Лужков назвав вандалізмом псування експонатів виставки про Голодомор в українському культурному центрі, але вважає, що вона була організована з метою посварити російський та український народи.

"Дії молодиків, що зіпсували всі експонати, обливши їх кока-колою, потрібно назвати повним безкультур'ям і вандалізмом", - сказав Лужков на прес-конференції.

"У той же час, якщо говорити про політичні аспекти цієї виставки, то можна сказати, що вона мала на меті розвести і посварити громадян Росії та України", - підкреслив мер.

За його словами, "сама ця виставка викликає дуже багато суперечок і питань", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Певні політичні сили хотіли пов'язати Голодомор з діями російської влади, однак вони забувають, що Голодомор був не тільки в Україні, але й у Поволжі, а також у Казахстані", - сказав Лужков.

"Що ж, нам тепер у Голодоморі, що був у Поволжі, обвинувачувати Україну?", - запитав він.

"Мені здається, у цієї виставки мета була одна: розвести і посварити російський і український народи. Але нічого в них не вийде, ніяка влада не зможе нас розсварити", - наголосив мер Москви.

Як відомо, у суботу у Москві активісти "Євразійського союзу молоді" розгромили виставку, присвячену Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування