Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У п'ятницю Янукович піде, а Богатирьова почне "рулити"

Четвер, 22 листопада 2007, 16:00

Урочисте засідання з нагоди відкриття першої сесії Верховної Ради 6-го скликання проведе голова парламенту 5-го скликання Олександр Мороз.

Про це йдеться в проекті сценарію проведення урочистого засідання і відкриття першої сесії парламенту нового скликання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до сценарію, найстарший за віком новообраний депутат на урочистому засіданні зачитає текст присяги. Цим депутатом є представник Комуністичної партії Іван Герасимов.

Після цього планується закриття урочистого засідання і Мороз повідомить про те, що до 12.00 новообрані депутати повинні підписати текст присяги на 3-му поверсі будівлі Верховної Ради.

У 12.00 головуючий на засіданні керівник підготовчої депутатської групи - Раїса Богатирьова - повинна проінформувати про результати ухвалення присяги і запросити найстаршого за віком депутата для оголошення відкриття першого пленарного засідання парламенту нового скликання.

Відповідно до сценарію, Герасимов повинен відкрити перше пленарне засідання Верховної Ради і після виконання державного гімну України запросити голову підготовчої депутатської групи продовжити ведення першого пленарного засідання парламенту.

Після цього парламент повинен ухвалити рішення про склад тимчасової президії першої сесії, а також про послідовність розгляду питань на першій сесії Верховної Ради в період до формування персонального складу комітетів парламенту.

Потім на засіданні парламенту буде оголошена заява Кабінету міністрів про складання ним повноважень перед новобраним парламентом.

За цим піде заслуховування позачергового послання президента Віктора Ющенка про внутрішнє і зовнішнє положення України, а також доповіді голови Верховної Ради 5-го скликання про стан законодавчої роботи.

Після цього, як очікується, у засіданні буде оголошена перерва на період формування і реєстрації депутатських фракцій у Верховній Раді.

Відповідно до сценарію, після цього депутати заслухають звіт підготовчої депутатської групи про проведену роботу з підготовки першої сесії.

Потім на засіданні буде розглянуте питання про порядок висвітлення роботи Верховної Ради 6-го скликання й оголошено про реєстрації в апараті депутатських фракцій Верховної Ради 6 скликання.

Потім депутати повинні будуть обрати лічильну комісію парламенту і розглянути питання про затвердження переліку комітетів Верховної Ради, їхніх назв, кількісного складу і предметів відання.

Після розгляду всіх цих питань перше пленарне засідання Верховної Ради завершиться.

Відповідно до сценарію, на наступному пленарному засіданні головуючий повинен оголосити про формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, після чого має відбутися обрання голови парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування