Кримінальні справи проти Цушка поновлять

Четвер, 22 листопада 2007, 18:15

Апеляційний суд міста Києва скасував рішення Печерського райсуду столиці, яким було закрито кримінальні справи щодо міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Відповідну ухвалу прийнято 21 листопада, повідомляє УНІАН.

Ухвалою Апеляційного суду м. Києва скасовано постанову Печерського суду, і всі матеріали направлені на новий судовий розгляд у той же суд, але для розгляду іншим суддею.

Водночас як повідомила прес-служба Василя Цушка, рішення Апеляційного суду  зумовлене тим, що при розгляді справи Печерським райсудом м. Києва потерпіла сторона не була поінформована про слухання і початок провадження.

Відтак Апеляційний суд  визнав рішення Печерського суду  порушенням прав потерпілої сторони.

Печерський райсуд від 14 червня 2007 року задовольнив скаргу адвоката Кришмарела в інтересах Цушка на постанови генпрокурора від 24 травня 2007 року про порушення ряду кримінальних справ по подіях у Генеральній прокуратурі.

Зокрема, йдеться про порушення кримінальної справи за фактом захоплення будівлі Генпрокуратури з метою перешкодити нормальній роботі цієї установи та про порушення кримінальної справи відносно Цушка за обставинами перевищення влади та службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам і супроводжувалось насильством.

Також Генпрокуратура порушувала кримінальні справи за фактом перевищення влади та службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам і супроводжувалось насильством та за фактом втручання у діяльність працівників правоохоронних органів (за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.343 КК України).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування