Янукович втратив оптимізм

П'ятниця, 23 листопада 2007, 08:59

Українській делегації не вдалося домовиться про прямі поставки туркменського газу в Україну.

Такий висновок випливає з заяви прем'єр-міністра України Віктора Януковича, зробленої після закритої зустрічі з президентом Туркменії Гурбангули Бердимухамедовим у Ашхабаді, пише "Комерсант-Україна".

"Це можливо за участі України в розробці газових родовищ у Туркменії. Поки що контрактна база не дозволяє цього зробити", - без оптимізму заявив Янукович.

Як відзначає видання, Бердимухамедов прийняв Януковича в блакитній залі президентського палацу. Разом із главою уряду на аудієнцію був запрошений і голова Мінпаливенерго Юрій Бойко.

"А він чого сховався?" – з лукавою посмішкою запитав прем'єра туркменський президент, пише видання, відзначаючи, що зайшовши в зал Бойко зайняв непримітне крісло за торшером.

Після цього питання Бойко підійшов привітатися, а потім знову повернувся на місце.

"Напевно, хвилюється, переживає", - припустив Янукович. – "А, ну нехай тоді переживає, йому це, я б сказав, корисно", - заявив Бердимухамедов зі сміхом, говориться в статті.

Крім того, журналістам запам'яталося спілкування українського прем'єра з пресою в Ашхабаді.

"Ще в президентському палаці Віктор Янукович і Артур Расизаде (азербайджанський прем'єр) зіштовхнулися зі спробою азербайджанської журналістки взяти в них інтерв'ю. "Дивися, як наполегливо цікавиться, у нас уже такого немає", - відзначив Янукович, говориться в статті.

Однак коротке інтерв'ю він усе ж таки дав, щоправда відбулося воно "у туалеті палацу "Рухиет", розташованого напроти президентської резиденції", відзначає видання.

"Абсолютно випадково в цей час там курив журналіст одного з російських інформагентств. Пізніше він зізнався колегам, що прийняв Віктора Януковича за білоруського прем'єра Сергія Сидорського", - говориться в статті.

На питання про те, "як новий рік зустрічати будете, без газу?", Янукович нібито, сторопівши від несподіванки, відповів у дусі "до Нового року домовимося".

На питання журналіста: "За якою ціною?" – український прем'єр "буркнув": "За прийнятною", - пише видання.

"Комерсант" також відзначає, що на засіданні Ради голів урядів країн СНД "Янукович тримався впевнено, за що пізніше заслужив окрему похвалу від інших прем'єрів", хоча "українські" питання це відстояти не допомогло.

Виняток склала ініціатива Януковича створити робочу групу на рівні міністрів АПК з розробки стратегії розвитку продовольчого ринку.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування