Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" сподіваються визначити прем'єра хоч до Нового року

П'ятниця, 23 листопада 2007, 09:40

Депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Павленко вважає, що є великі шанси для формування демократичної коаліції у п'ятницю, на першому засіданні новоствореної Верховної Ради.

Про це він сказав після урочистого відкриття Верховної Ради шостого скликання.

"Шанси дуже великі (для створення коаліції у п'ятницю). Тим більше, всі формальні рішення щодо формування демократичної коаліції є, є необхідні 228 депутатів, які сформують дану коаліцію, і цього достатньо для ухвалення рішень у Верховній Раді", - сказав Павленко.

Депутат висловив думку, що "після формування коаліції відбудуться відповідні переговори з опозицією, які власне і відбувалися, буде сформована система взаємовідносин і можливостей контролю з боку опозиції за діями влади".

На питання, як довго можуть тривати "спікеріада" та "прем'єріада", Павленко відповів: "Сьогодні важко робити прогнози".

"Сподіваюсь, що це відбудеться максимально швидко, і до Нового року ми увійдемо і з коаліцією, і з новим керівництвом Верховної Ради, і з новим урядом. Увійдемо у Новий рік з новим державним бюджетом", - додав він.

Водночас Павленко зауважив, що новому уряду "буде дуже непростий вхід у Новий рік": "На жаль, уряд, який сьогодні складе повноваження, залишає не дуже добру спадщину для уряду, який буде сформований цією ВР".

"У першу чергу це інфляція, яка не підтвердилася, яка побила всі можливі прогнози уряду", - пояснив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування