Мороз пішов, обливши брудом вибори, Ющенка і нову Раду

П'ятниця, 23 листопада 2007, 12:08

Спікер Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз вважає, що Україна може стати демократичною державою тільки після відсторонення президента Віктора Ющенка від влади.

Про це він сказав, виступаючи з доповіддю з трибуни Верховної Ради.

Мороз вкотре назвав позачергові вибори "авантюрою", відповідальність за яку, на його думку, має нести Ющенко.

"Результати дострокових парламентських виборів підтверджують, що ця дорога для народу, протиправна авантюра, була задумана для інтересів кількох осіб. Зусиллями, найперше, Віктора Ющенка, українська політика вперше в історії опинилася поза рамками правового поля", - сказав він.

На цій фразі представники НУ-НС і БЮТ загули і вийшли з залу, до якої повернулися тільки після виступу Мороза.

"Відповідальність за цей хаос, який неминуче призведе до падіння життєвого рівня наших співвітчизників і ще більшої втрати міжнародного авторитета країни, несуть конкретні політики. Це справжня зрада інтересів українського народу", - сказав він.

"Я переконаний, що українська держава зможе повернутися у русло законного демократичного розвитку тільки після того, як Віктор Ющенко буде відсторонений народом України від влади, а неконституційна авторитарна модель буде замінена справді парламентською республікою європейського типу, і якщо буде завершена реформа системи влади", - додав Мороз.

Крім того, він вважає, що новообраний парламент "має перспективу стати не так центром державних ініціатив, як середовищем політичних конфліктів і скандалів, витрачатиме зусилля на подолання чергових інтриг".

"Напередодні президентських виборів 2010 року є небезпека або чергового розпуску Верховної Ради, або роботи її за правилами, не зовсім відповідними до регламенту", - сказав Мороз.

Він також заявив, що передвиборчі обіцянки представників НУ-НС і БЮТ не будуть виконані.

"Дуже скоро кожен українець ще більше відчує на собі результати неправових експериментів у владі. Це вплине на своєчасність прийняття і якість бюджету, на жаль, на зростання цін та інфляції. Виборці переконаються в химерності всіх гучних передвиборних обіцянок, які так щедро їм роздавалися", - сказав Мороз.

Він також сказав, що надасть Верховній Раді письмову інформацію про стан законодавчої роботи в Україні.

"Я бажаю вам успіхів у вашій роботі", - сказав Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування