Депутати не змогли покінчити із "групами за інтересами"

П'ятниця, 23 листопада 2007, 12:36

Верховна Рада ухвалила за основу проект постанови про кількість, склад та питання відання парламентських комітетів.

Відповідне рішення підтримали 418 депутатів.

Проектом постанови пропонується створити комітети з питань правової політики, з питань правосуддя, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Також пропонується створити комітети з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, з питань національної безпеки і оборони.

Крім того, пропонується створити комітети з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, у закордонних справах, з питань європейської інтеграції, з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

Постановою передбачається створення комітетів з питань бюджету, з питань фінансів і банківської діяльності, з питань економічної політики і з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.

Також планується створити комітети з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та з питань транспорту і зв'язку.

Крім того, передбачається створення комітетів з питань аграрної політики та земельних відносин, з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з питань науки і освіти.

Постановою пропонується створити комітети з питань охорони здоров'я, з питань культури і духовності, з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, з питань свободи слова та інформації, з питань соціальної політики та праці та у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Окремо пропонується утворити спеціальну контрольну комісію Верховної Ради з питань приватизації.

Відповідно до законодавства пропонується встановити, що до складу кожного з комітетів на момент утворення може входити не менше 9 і не більше 20 депутатів, крім комітетів з питань бюджету, з питань фінансів і банківської діяльності, до яких можуть входити до 30 депутатів.

За кількості членів комітету не більше 10 депутатів обирається один заступник голови комітету, за кількості членів комітету від 11 до 20 депутатів - перший заступник і заступник голови комітету, а за кількості членів комітету понад 20 депутатів - перший заступник і два заступники голови комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування