Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молодняк НУНС почав грати на Тимошенко, відчувши у ній президента?

П'ятниця, 23 листопада 2007, 15:33

Президент Віктор Ющенко буде співробітничати з Партією регіонів, розглядаючи її як протидію Юлії Тимошенко.

Так вважає директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, повідомляє Ліга.

"Ющенко не відмовляється від співробітництва з Партією регіонів, тому що розглядає її як важливого партнера в новому парламенті, як протидію Юлії Тимошенко", - відзначив він.

"Пропонований сьогодні спікером Верховної Ради В'ячеслав Кириленко не представляє точку зору в самій партії, і тому Партія регіонів, швидше за все, буде представляти напівопозицію, що і буде варіантом безкоаліційного парламенту", - додав Погребинський.

За його словами, Ющенко "формально грає роль європейського лідера, однак насправді він не проти стати українським Путіним, від якого усе буде залежати, і він буде мати кишеньковий парламент".

У той же час, вважає політолог, такий розвиток подій в Україні малоймовірний.

Причиною цього серед іншого може стати те, що розклад сил усередині блоку НУНС зразка 2007 року значно відрізняється від торішнього.

Як відзначив директор Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, "тоді лідери "Нашої України" були готові виконувати будь-яку волю президента.

"Сьогодні Юрій Луценко і молоді лідери НУНС не хочуть відігравати роль маріонеток секретаріату глави держави", - сказав він.

Політологи відзначають, що однією з цілей позачергових парламентських виборів 30 вересня було бажання президента України переграти політичну ситуацію і повернути себе в центр політичного процесу. Ці прагнення до кінця не були здійснені.

Забезпечити стійку лояльну парламентську більшість, на думку експертів, не вийшло, тому що молоді лідери НУНС бачать майбутнє вже не в президенті, а в лідері Блоку Юлії Тимошенко, і тим самим ведуть свою гру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування