Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть ритуал з Тимошенко і шампанське

П'ятниця, 23 листопада 2007, 17:22

Народний депутат від Партії регіонів, міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов вважає, що в Україні слід заснувати офіційну традицію передачі повноважень одним урядом іншому.

Таку думку Толстоухов висловив в п'ятницю в ексклюзивному коментарі УНІАН.

"Ми раніше більше займалися боротьбою один проти одного, і ніхто не думав про заснування таких традицій. У різних країнах зміна урядів відбувається по-різному. Було б правильним, якби така традиція існувала і в Україні, незалежно від того, хто прийшов - приємний він тобі як людина чи неприємний. Це влада і відповідальність перед людьми, тому має бути ритуал, має бути традиція", - сказав Толстоухов.

На його думку, передача повноважень має відбуватися в урочистій обстановці у присутності президента України.

"В одній ложі перебуває уряд, що складає повноваження, в іншій ложі – новий уряд. При цьому присутній президент України. Таким чином в парламенті має зародитися ця процедура", - додав він.

Толстоухов також вважає, що після офіційної церемонії передачі повноважень на першому засіданні уряду можуть бути присутніми обидва склади.

"У президії можуть сидіти два прем`єри, тоді один скаже те, що він хоче сказати відносно пройденого етапу, а інший – те, що належить зробити. Таке моє бачення цієї процедури", - сказав міністр.

Представник Партії регіонів нагадав, що раніше президенту Леоніду Кучмі пропонувався подібний варіант вступу нового складу уряду в свої повноваження.

"Свого часу ми з Валерієм Пустовойтенком (екс-прем`єр-міністр) запропонували таке Леоніду Кучмі як главі системи виконавчої влади, і тоді вперше уряд приступав до виконання своїх обов`язків офіційно і урочисто в Маріїнському палаці", - розповів він.

"Потім ми ж були останніми, хто під час інавгурації заявили про відставку, а потім приїхали до Маріїнського палацу, вишикувалися, нам потиснули руки, подякували за роботу, ми випили по келиху шампанського і були вільні", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування