Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" відклали Раду для створення коаліції

Субота, 24 листопада 2007, 10:05

Міністр юстиції, народний депутат (Партія регіонів) Олександр Лавринович вважає, що перенос засідання Верховної Ради на наступний четвер необхідний для оформлення документів і створення коаліції.

Таку думку Лавринович висловив у п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наступне питання - питання створення коаліції. Коаліції поки немає. У зв'язку з цим, я так розумію, і була ініціатива дати час вирішити ці питання: для того, щоб були оформлені документи, була коаліція, щоб починати вибори спікера", - сказав він.

Міністр також припустив, що оголошення перерви "було погоджено тими, хто керує сьогодні в парламенті".

"Це напевно було рішення не Богатирьової (головуюча в п'ятницю на засіданні парламенту представник Партії регіонів Раїса Богатирьова), а підготовчої групи", - відзначив він.

Лавринович також вважає можливою, але "не нормальною" роботу так званої ситуативної коаліції в парламенті.

Він відзначив, що якщо немає створеної коаліції, то Рада обирає спікера, формує комітети, їхніх керівників і парламент починає працювати. Однак, як відзначив він, кандидата на посаду прем'єр-міністра може пропонувати тільки коаліція, а якщо її немає, то і не буде нового уряду.

"З формально-правової точки зору це можливо, і це може тривати без обмежень. Якщо так вийде, то уряд, що склав повноваження, буде працювати рік, два або п'ять. Але це ненормально", - підкреслив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування