Лавринович підказав, як розпустити парламент знову

Субота, 24 листопада 2007, 10:12

Міністр юстиції Олександр Лавринович не виключає можливості позачергових парламентських виборів найближчим часом і підкреслює існування правової казуїстики в цьому питанні.

"Це, звичайно, можливо, але це найгірший із напрямків розвитку в українській політиці", - сказав Лавринович у п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, існує проблема з "формально-правової точки зору".

"Є абсолютно очевидна норма, що протягом року після початку робота обраної на позачергових виборах Верховної Ради і її повноваження не можуть бути припинені ні за яких обставин", - нагадав він.

"Але є також діюча норма про те, що якщо після закінчення 30 днів не створена коаліція і після 60 днів не сформований Кабінет міністрів, то може бути прийняте рішення президента про дострокове припинення повноважень парламенту. І те, й інше конституційно", - відзначив Лавринович.

Разом з тим, він підкреслив, що ухвалення рішення про дострокові парламентські вибори негативно відіб'ється на іміджі держави.

"Я не хотів би бути свідком або учасником цього сценарію. Сподіваюся, що вистачить здорового глузду, щоб працював і парламент, і уряд, і щоб система державного менеджменту поступово змінювалася під керівництвом здорової логіки", - відзначив глава Мін'юсту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News