Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко, Тимошенко, Богатирьова й Кучма зустрілися на природі

Субота, 24 листопада 2007, 10:35

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в 2008 році у Києві повинен бути створений пам'ятник жертвам голодомору.

Про це він сказав журналістам після участі у висадженні третьої черги калинового гаю на Дніпровському спуску в столиці в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку президента, пам'ятник "повинен з'явитися" на Дніпровських схилах у районі висадження першої черги калинового гаю (була висаджена 2 роки тому). На його думку, тут же повинен бути споруджений і музей пам'яті жертв голодомору.

"За 12 місяців не побудуєш музей, але закласти його можна. І на наступний рік відкрити пам'ятник", - відзначив Ющенко.

Він також підкреслив, що не треба дискутувати "голодомор - це геноцид чи не геноцид". За словами президента, для нього головне, "щоб цей геноцид визнала нація". Він відзначив, що "можливо, у когось не вистачає моралі, у когось знання (історії)".

"Давайте спочатку, щоб українське суспільство перестало говорити так нешанобливо про ці сторінки історії", - додав глава держави.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, у заході також взяли участь секретар РНБО Іван Плющ, глава секретаріату президента Віктор Балога, голова Київської ОДА Віра Ульянченко, Київський міський голова Леонід Черновецький, народні депутати – лідери політичних сил Юлія Тимошенко, В’ячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Раїса Богатирьова, міністр закордоних справ Арсеній Яценюк, міністр оборони Анатолій Гриценко, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, другий президент України Леонід Кучма та інші.

Раніше в суботу Ющенко з родиною взяв участь у панахиді по жертвам голодомору в Софійському соборі в Києві, яку спільно провели представники різних християнських конфесій.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування