Посол України заспокоїв Росію щодо компенсацій

Субота, 24 листопада 2007, 11:21

В України немає офіційних претензій на адресу Росії щодо голодомору, а вимоги про компенсації йдуть від нестачі знань.

Про це заявив посол України в Росії Олег Дьомін у суботу на заходах у Москві, присвячених пам'яті жертв голоду 1932-33 р.

"Я не думаю, що вимога про компенсації необхідна. Ніде офіційно Україна не заявляла претензій на адресу РФ щодо голодомору", - заявив дипломат.

У минулий вівторок ряд українських націоналістичних організацій зажадали від президента України, Верховної Ради і Кабінету міністрів подати позов у Європейський суд з вимогою про компенсації з боку Росії на користь України і її громадян, що стали жертвами голодомору в 1932-33 роках.

"Вимоги компенсації йдуть від нестачі знань. Ми говоримо про те, що було в цей час на території України. Російська Федерація може і повинна говорити про те, що було в період голодомору на її території. Звичайно, у ті часи це була територія СРСР - єдина територія. Однак зараз це різні держави", - відзначив він.

Говорячи про відносини Росії з Україною, він відзначив, що жодна з політичних партій, представлених у Верховній раді, не заперечує важливості російсько-українських відносин. "Як тільки Верховна рада почне роботу, я дуже сподіваюся, що буде все-таки підготовлена законодавча база для наших відносин", - сказав Дьомін.

Говорячи про усунення наслідків екологічної катастрофи в Керченській протоці, він відзначив, що головним на сьогоднішній день тут є робота спільної комісії.

"Я не став би коментувати ситуацію з виплатами компенсацій. Головне - це усунути спільними зусиллями наслідки катастрофи. І тоді це питання буде звучати по-іншому", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...