Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко закликає Росію діяти, а не писати листи

Субота, 24 листопада 2007, 14:13

СБУ вважає за доцільне об'єднання зусиль російської й української спецслужб з попередження екстремістських проявів на території обох держав, зокрема, з боку Євразійського союзу молоді (ЄСМ).

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

"І в наших представників, і в спецслужб Росії, на мій погляд, є вичерпні обсяги інформації, які дозволяють, у тому числі, і російській стороні, діяти на попередження і не допустити на своїй території екстремістських і, не дай Боже, терористичних проявів, що інституюються і виконуються цією структурою (ЄСМ)", - відзначив він.

За його словами, і Росія, й Україна є членами конвенції по боротьбі з тероризмом, і ті протоколи, що підписані, "зобов'язують і Україну, й Росію діяти, а не тільки відмовчуватися або обмінюватися телеграмами і листами".

В.о. глави СБУ запевнив, що українська спецслужба зробить все в рамках законодавства, щоб виконавці й організатори акту вандалізму на горі Говерлі і спроби здійснення теракту з застосуванням вибухівки в Сімферополі під час проведення так званого "російського маршу" були притягнуті до відповідальності.

"Ми не зупинимося, поки ці люди не відповідять на питання слідчих і в рамках кримінальних справ не буде визначена ступінь їхньої участі і їхньої провини", - підкреслив Наливайченко.

Він нагадав, що в Україні розслідуються 2 кримінальні справи – щодо подій на Говерлі і щодо спроби теракту в Сімферополі. "Третя кримінальна справа, наскільки я знаю, було кваліфікована в Росії як хуліганство в зв'язку з терактом, який ці люди хотіли зробити на території українського диппредставництва (на території українського центру культури в Москві)", - сказав в.о. глави СБУ.

Говорячи про українського громадянина, члена ЄСМ, Наливайченко зазначив, що щодо нього не просто є кримінальна справа, що розслідується органами міліції, але і він оголошений у міжнародний розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування