Тарасюк заявляє, що Балога силою тягне його в "СДПУ(о)"

Неділя, 25 листопада 2007, 17:59

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк заявляє про тиск секретаріату президента щодо створення єдиної партії на основі блоку НУ-НС.

Про це він повідомив у неділю на звітно-виборчій конференції Івано-Франківської крайової організації НРУ.

Тарасюк нагадав, що "до позачергових виборів до нас висувалася абсолютно неприйнятна вимога: якщо ви хочете йти в блоці на вибори, тоді ви дайте зобов’язання, що буде створена єдина партія".

"За нашим наполяганням в декларацію про блок було включено положення, що це має бути єдина національна демократична партія. Інша партія, нам, рухівцям, не підійде. Тобто, це має бути партія, яка має в своїй основі нашу ідеологію, національно-демократичну, тобто рухівську ідеологію", - уточнив лідер НРУ.

"В той же час ми відчуваємо, в тому числі і сьогодні, певний тиск з боку секретаріату президента і керівництва "Народного Союзу Наша Україна" щодо якнайшвидшого створення єдиної партії", - повідомив Тарасюк.

"Я хочу заявити, що ми категорично не сприймаємо і відкидаємо будь-які адміністративні методи створення єдиної партії, – підкреслив він. - Ми вже бачили з вами, чим закінчилися адміністративні підходи створення єдиної партії СДПУ(о), НДП. Де вони сьогодні? Їх немає", - зазначив він.

На переконання лідера НРУ, "якщо є бажання створювати нову єдину національно-демократичну партію, то вона має мати в своїй основі консервативну національно-демократичну або праву ідеологію".

"Ми повинні домовитись про те, що перш ніж говорити про створення будь-якої єдиної партії, необхідно внести зміни до Закону "Про політичні партії", які б не вимагали ліквідації учасників цього процесу. Словом, об’єднання, за яким дозволили б об’єднання без процедури ліквідації", - уточнив Тарасюк.

За його словами, НРУ ще має визначити, яким має бути формат об’єднаної партії: чи це буде об’єднання в рамках тих партій, що об’єдналися в блок НУ-НС, чи це буде об’єднання в меншому колі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування