Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ не підтримає ні Плюща, ні Кириленка, поки...

Неділя, 25 листопада 2007, 21:41

Блок Юлії Тимошенко не підтримає жодну кандидатуру на посаду голови Верховної Ради до створення коаліції.

Про це заявив заступник лідера БЮТ Микола Томенко в інтерв’ю 5 каналу, показаному в неділю.

"Якщо не буде 226 (депутатів у коаліції), і коаліція не буде проголошена, і хтось висуне Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради – БЮТ не дасть жодного голосу. Тому що цілком очевидно, що тоді вже це сценарій безкоаліційної України", - зазначив він.

"Для нас вихідна точка – коаліція, її наявність чи відсутність. Тому що Плющ від "Нашої України" в складі коаліції – це один чоловік, а Плющ від Партії регіонів, від незалежних депутатів, без коаліції – це інший чоловік", - підкреслив Томенко.

Відповідаючи на питання, чи буде БЮТ голосувати за В’ячеслава Кириленка на посаду спікера, якщо до того не буде створено коаліції, він сказав: "Я думаю, що так само ми будемо переконувати "Нашу Україну" не голосувати поки що".

Томенко також зазначив, що для нього "є менше зло, коли буде якась широка, глибока коаліція і ми (БЮТ) будемо в опозиції, ніж взагалі не буде коаліції".

"Тому якщо є думка в того ж Плюща з Регіонами створювати (коаліцію) – створюйте. Тільки щось робіть", - сказав він.

"Я буду переконувати фракцію, що якщо до часу "Ч" якогось коаліційна угода не підписується, то нема смислу нам нести відповідальність за цю систему влади", - додав Томенко.

Він також зазначив, що фракція БЮТ має намір прийти до парламенту у вівторок, проте, якщо до того часу не буде 226 підписів під створенням коаліції, цього робити "нема смислу".

На його думку, через затягування зі створенням коаліції НУ-НС і БЮТ втрачають своїх прихильників. "Умовно, кожен день без коаліції "Наша Україна" втрачає 10 тисяч прихильників, а БЮТ – тисячу прихильників", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування