Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати дружно "козирнули" своїми знаками

Понеділок, 26 листопада 2007, 08:19

Депутати Верховної Ради нового скликання проігнорували ініціативу президента щодо здачі привілейованих автомобільних номерів і приїхали на перше засідання парламенту в п'ятницю на машинах з "елітними" номерними знаками.

Про це пише в понеділок "Дело", відзначаючи, що майже всі керівники Кабінету міністрів Віктора Януковича стали депутатами Верховної Ради 6 скликання, і тепер вони можуть претендувати на службові номери з індексом "ВР".

Як повідомляє видання, однією з перших до будівлі парламенту в минулу п'ятницю під'їхала на чорному "Крайслері" Ольга Герасим’юк (НУ-НС). "Машину телезірки-депутата прикрашали "нажиті" ще в минулому парламенті літерки "ВР" на номерному знаці", - мовиться в статті.

"Джип "Тойота" "нашоукраїнця" Станіслава Довгого також демонстрував причетність свого власника до депутатського корпусу. "Бютівець" Сергій Осика приїхав на роботу на авто з таким же "крутим" номером. Службові номери залишилися в депутатів п'ятого скликання навіть після складання ними повноважень", - пише "Дело".

На питання про те, наскільки необхідно використовувати такі номери, жоден з депутатів не дав виразної відповіді.

Між тим, видання відзначає, що машина екс-мера Києва, депутата від блоку НУ-НС Олександра Омельченка має не депутатський, але теж "непростий" номер: на ньому позначені букви "ОО". "Номер, на якому немає прапорця, законний", - пояснив виданню політик.

За інформацією "Дело", літери "ОО" від початку призначалися для співробітників центрального апарату Міністерства внутрішніх справ і департаменту ДАІ, "тому вони також у великій пошані в охоронців порядку на дорозі".

Як пише видання, дія автономерів Верховної Ради дозволяє політикам "не робити трагедії" зі скасування тризначних номерів – на питання, чи легко вони розлучалися зі знаками, чиновники відповідають з посмішкою.

"Я відразу ж здав номери, як тільки президент видав указ", - запевнив в.о. віце-прем'єра, "регіонал" Володимир Рибак. За його словами, на його автомобілі ще недавно значився номер "010".

За словами в.о. першого віце-прем'єра, депутата від Партії регіонів, Миколи Азарова, він ніколи не користувався тризначним номером. "Як лежав замаслений в упакуванні, так його й здали", - заявив він. А видання відзначає, що Азаров "зазвичай користується одним із 20 "Мерседесів" S-класу, закуплених для потреб уряду".

Але все ж один тризначний "козирний" номер з гербом потрапив у поле зору кореспондента видання: у двір Верховної Ради в'їхав сріблястий "Мерседес-бенц" із трьома сімками ("777") у номері. У салоні машини був тільки водій, який "стійко зберіг таємницю імені свого шефа", говориться в статті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування