Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко розповіли, що Регіони підняли "ціну"

Понеділок, 26 листопада 2007, 09:01

Блок Юлії Тимошенко збирає і систематизує дані про спроби підкупу членів фракції представниками Партії регіонів, заявляючи, що сума винагороди за зрив домовленостей між "НУ-НС" і БЮТ виросла вдвічі – до $10 млн.

Про те, що представники Партії регіонів пропонують депутатам БЮТ і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" матеріальну компенсацію за допомогу в зриві домовленостей про створення коаліції, газеті "Комерсант-Україна" розповів депутат від БЮТ Віктор Уколов.

За його словами, 9 листопада у київському ресторані Le Grand Cafe, відбулася його зустріч з "давнім товаришем".

"Вони від початку вибирають у якості посередників родичів, друзів, і це абсолютно вірний розрахунок – ніхто не піде на прес-конференцію вже через те, щоб не підвести таку людину", - сказав Уколов, відмовившись назвати прізвище посередника, але відзначивши, що це представник Кабінету міністрів, який діяв на той момент.

За словами депутата, саме на цій зустрічі йому пропонували $10 млн в обмін на те, що, зареєструвавшись і прийнявши присягу, він поїде відпочивати за кордон чи занедужає. "Мета – перешкодити створенню коаліції і зірвати голосування за Юлію Тимошенко як прем'єр-міністра", - пояснив він.

За словами Уколова, зустріч проходила в присутності ще однієї людини. "Він демонстративно нічого не замовляв, однак спостерігав за нашою зустріччю. Мені сказали, що це помічник Андрія Клюєва (зараз в.о. віце-прем'єра, депутат від Партії регіонів)", - уточнив він. Матеріальна винагорода нібито пропонувалася від імені тодішнього віце-прем'єра.

"Гроші пропонували готівкою. Наступна зустріч мала відбутися в кабінеті віце-прем'єра", - заявив Уколов. За його запевненнем, він одразу ж після цієї зустрічі розповів про пропозицію, що надійшла, лідеру БЮТ Юлії Тимошенко: "Ми з нею посміялися над цим, і вона сказала, що я не перший".

Звертатися в правоохоронні органи з заявою Уколов відмовився. "Це (посередник) мій дуже близький товариш, і я не хотів би його підводити. З іншого боку, у країні, де не розкриваються замовлені убивства політиків, навряд чи має шанс бути розкритим справа про спробу дати хабар", - пояснив він.

Тим часом, у фракції БЮТ готують прес-конференцію, на якій депутати мають намір оприлюднити відеозаписи, на яких зафіксовані спроби політичних опонентів підкупити депутатів їхньої фракції. "Зараз усе це систематизується. Ми дочекаємося, коли пропозиції перестануть надходити, і за підсумками проведемо прес-конференцію", - розповів депутат Андрій Сенченко.

"Спочатку пропонували $5 млн, потім 7 млн, дійшли до 10 млн із додатковими бонусами, у залежності від того, у кого які проблеми і задачі", - обурився він, підтвердивши, що пропозиція про матеріальну компенсацію надходила і йому. Такі спроби підтвердив і член НУ-НС, лідер "Пори" Владислав Каськів.

У Партії регіонів заяви депутата від БЮТ називають реалізацією схеми, мета якої – знайти виправдання відсутності коаліції БЮТ і НУНС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування