Рада Європи радить Україні повчитись у Польщі

Понеділок, 26 листопада 2007, 09:42

У Києві розпочинається конгрес міжнародних неурядових організацій Ради Європи.

Як повідомляє "Німецька хвиля", представники третього сектору країн Східної Європи обговорюватимуть роль недержавних організацій у зміцненні демократії та розвитку громадянського суспільства.

За ініціативи Ради Європи у Києві зберуться близько 200 представників неурядових організацій з Білорусії, Росії, Польщі та України.

Протягом двох днів вони дискутуватимуть про посилення співробітництва та шляхи співпраці з державними органами.

Представник генерального секретаря Ради Європи Оке Петерсен вважає, що для України ця тема є надзвичайно актуальною, оскільки громадянське суспільство тут лише починає формуватися, тому міжнародна спільнота має підтримати цей процес.

"Роль громади надзвичайно важлива в цих процесах, які проходять нині в Україні. І це одна з передумов демократичного розвитку країни, що недержавні організації включають до цих процесів. Оскільки це питання не тільки для політиків та ЗМІ, а й для простих людей", - сказав він.

Петерсон підкреслив, що українська демократія ще молода і надто піддається впливам, тому українцям будувати громадянське суспільство варто повчитися в Польщі, де незворотність цих процесів уже не піддається сумніву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування