Телекомпанія заперечує застосовування "сили" до органа перевірки

Понеділок, 26 листопада 2007, 09:59

Телеканал "RU Music" заперечує, що до співробітників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення під час перевірки компанії було застосовано фізичну силу.

Про це, як повідомляє "Телекритика", йдеться в коментарі прес-служби "RU Music" з приводу інциденту 23 листопада, коли, за версією Нацради, діям її співробітників під час здійснення перевірки перешкоджали озброєні охоронці телекомпанії.

Як сказано в коментарі, 23 листопада Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала у вигляді офіційного листа заперечення телеканалу щодо порядку проведення позапланової перевірки – "у листі були викладені причини, з яких позапланова перевірка телекомпанії не може бути законною".

"Що ж до самої перевірки, то, природно, представники Нацради були допущені до приміщення телекомпанії, їм були забезпечені умови для роботи та всі запитані ними документи", - запевняє компанія.

За її твердженням, "перевіряльники розпочали свою роботу 21 листопада, 22 листопада їм були підготовлені всі запитані документи, зокрема й конфіденційні документи телекомпанії, підготовлені їх завірені копії, 23 листопада ці документи мали бути представлені представникам Нацради офіційно під підписання відповідного Акта перевірки".

Проте, зазначає компанія, 23 листопада після ретельнішого вивчення документів юридична служба каналу з’ясувала, що відповідний наказ на проведення позапланової перевірки "не містить підстав, які є необхідними для проведення таких перевірок", про що й повідомили Нацраду у листі.

Далі, твердить канал, один із представників Нацради "заволодів підготовленими для перевірки документами без відповідного оформлення необхідних у таких випадках актів" – керівництво каналу запропонувало повернути документи й повернутися 26 листопада із правильно оформленими документами, але представник Нацради відмовився.

"Керівництво каналу звернулось до служби охорони офісного центру, де RU Music орендує офісні приміщення, з проханням викликати міліцію. Приміщення офісного центру охороняються, зокрема й співробітниками Державної служби охорони, тобто офіційно наділеними повноваженнями озброєними співробітниками МВС у формі", - стверджується у коментарі.

Втручання у конфлікт озброєних автоматами людей канал пояснює тим, що "причина виклику міліції не була роз’яснена, тож начальник охорони офісного центру прийняв рішення задіяти бійців ДСО".

"Охорона зажадала від представників Нацради показати будь-який документ, який міг би свідчити про законне вилучення документів у керівництва телеканалу. Таких надано не було з огляду на їх відсутність, тому охорона запропонувала повернути документи, що й зробив представник Нацради", - кажуть в компанії.

"Потім представників Нацради попросили залишити будівлю офісного центру, оскільки в них не виявилось перепустки на перебування на його території. Представників Нацради було проведено до виходу, жодної фізичної сили до них, природно, не застосовували", - запевняє "RU Music".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування