Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вибір з'явиться в березні. Інтрига з Путіним залишається

Понеділок, 26 листопада 2007, 10:38

Рада Федерації Росії призначила президентські вибори на 2 березня 2008 року.

Нинішній президент Володимир Путін не може балотуватися на третій термін, згідно із Конституцією, однак питання про його участь у виборах не закрите, повідомляє Reuters.

Путін очолює список "Єдиної Росії" на парламентських виборах, що відбудуться в найближчі вихідні.

Путін поки не назвав спадкоємця і тримає в секреті власні плани, обіцяючи при цьому зберегти владу у своїх руках.

Аналітики і політики стверджували, що з моменту офіційного призначення чергових виборів Путін може піти у відставку і балотуватися знову вже в березні: лазівка в існуючому законодавстві дозволяє йому це, оскільки закон забороняє президенту, що пішов у відставку, брати участь тільки в дострокових виборах, а березневі - чергові.

У той же час, глава російського Центрвиборчкому Володимир Чуров вважає, що Путін у випадку дострокового залишення посади зі своєї посади не зможе взяти участь у президентських виборах 2 березня 2008 року.

"За законом, посадова особа, що займає цю посаду (посада президента Росії), у випадку дострокового відходу зі своєї посади в цих виборах брати участь не може", - заявив Чуров, відповідаючи на питання журналістів, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

У той же час спікер Ради Федерації Сергій Миронов уточнив, що мова йде в даному випадку про дострокове складення повноважень. "Ми прийняли рішення про проведення чергових виборів, і тут зберігається певна колізія", - сказав Миронов.

Чуров на це відповів, що Центрвиборчком поки не розглядає цю колізію, "оскільки заява подібного роду нам не поступала".

Миронов, відповідаючи на питання - у чому конкретно полягає колізія, пояснив, що "якщо діючий президент іде у відставку достроково і призначаються дострокові президентські вибори, то він не має права брати участь у них".

"Але сьогодні, зверніть увагу, ми призначили строкові вибори, що пройдуть за планом і колізія тут усе-таки є", - сказав Миронов.

На що Чуров заявив журналістам, що він зараз керується "неодноразово висловленими намірами нині діючого президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування