Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Картки оголосили війну живим грошам

Понеділок, 26 листопада 2007, 14:15

Усе більше банків пропонують своїм клієнтам оформлення кредитних карт, що, на думку експертів, у найближчому майбутньому можуть посунути з ринку програми розстрочки товарів і експрес-кредитування.

Аналіз продуктів п'ятдесяти провідних українських банків показав, що 19 з них надають клієнтам послугу видачі кредитної карти, повідомляє Ліга з посиланням на дані "Простобанк Консалтингу".

Процентні ставки на користування кредитом у гривні за кредитною картою в середньому коливаються від 25 до 45% річних, а термін дії карт - від 12 до 36 місяців.

За словами аналітиків компанії, кредитні карти видають переважно банки першої десятки: "ПриватБанк", "Райффайзен Банк Аваль", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк", "Укрексимбанк", "Надра Банк", "ОТП Банк", ПУМБ.

Також кредитні карти видають банки, що спеціалізуються на споживчому кредитуванні, наприклад, "Дельта Банк", банк "Російський Стандарт", і банки з іноземним статутним капіталом, зокрема, "Унікредит Банк", "СЕБ Банк" та інші.

"Поки що не всі банки можуть запропонувати клієнтам оформити кредитну карту. Це обумовлено, у тому числі, дорожнечею технологічних процедур", - вважає заступник голови правління банку "УФГ" Олексій Сисоєв.

Емісією кредитних карт зацікавилися і банки, що пропонують споживчі кредити, з метою збільшення числа клієнтів.

"З огляду на досвід європейських країн, кредити, що видаються у магазинах, будуть залишатися затребуваними серед населення, і тенденції до повного їхнього зникнення поки немає", - відзначив начальник управління розвитку бізнесу "Дельта Банку" Тарас Волобуєв.

"Однак у перспективі 3-5 років частка карткових кредитів на українському ринку складе близько 80%", - додав він.

Втім, з огляду на величезну кількість різноманітних пропозицій на ринку карткового кредитування, актуальним і затребуваним при цьому стане лише той інструмент, що буде максимально зручним і комфортним у використанні.

Примітно також, що деякі іноземні банки, що прийшли в Україну, відразу пропонують клієнтам оформлення кредитки, тому що в них уже є досвід роботи з даною послугою.

"Поступово кредитні карти будуть витісняти такі послуги як "товари в кредит" або "кредити готівкою", - вважає директор департаменту роздрібного банкінгу ВАТ АБ "Укргазбанк" Антон Косторніченко.

"Причина в тому, що кредитна карта для клієнта є найзручнішим і найпростішим способом одержання незабезпеченого кредиту на споживчі потреби", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...