Єхануров хоче скасувати 7 пунктів коаліційної угоди, а ще 25 переписати

Понеділок, 26 листопада 2007, 15:34

Депутат від "Нашої України" – "Народної Самооборони" Юрій Єхануров наголошує на необхідності доопрацювання коаліційної угоди з БЮТ.

Про це сказано у листі Єханурова до членів НУНС і БЮТ.

"Підтримуючи прагнення створити демократичну коаліцію, звертаю вашу увагу на те, що текст коаліційної угоди, який був попередньо парафований лідерами наших блоків, потребує суттєвого доопрацювання перед тим, як його підписуватимуть народні депутати України", - йдеться у ньому.

Єхануров просить підтримки членів БЮТ і НУНС у скасуванні окремих погоджень, "які викликають глибоке занепокоєння через потужні ризики, що пов’язані з їхньою реалізацією".

"Переконаний, що нам вистачить громадянської мужності, яка полягає в тому числі і у вмінні публічно визнавати свої помилки, та політичної мудрості, без якої неможливе досягнення компромісу", - сказано у листі.

Єхануров пропонує винести положення, які, на його думку, потребують скасування, в окремий додаток до коаліційної угоди і оформити його у вигляді спільної заяви БЮТ і НУНС.

Для пунктів угоди, які, на думку Єханурова, потребують доопрацювання, пропонується створити робочу групу "з визначенням жорсткого терміну роботи (до 3-х днів)".

"Після того, як проект коаліційної угоди набуде рис документу, який відповідатиме стратегічним інтересам розбудови Української Держави та примноження добробуту Народу України, пропонується організувати публічне його підписання всіма народними депутатами", - сказано у листі.

Серед пунктів угоди, які повинні бути скасовані, Єхануров, зокрема, називає обіцянку БЮТ повернути протягом двох років громадянам України знецінені вклади колишнього Ощадбанку СРСР, скасування ПДВ, удосконалення пропорційної системи виборів до Верховної Ради та місцевих рад.

Усього у цьому списку 7 пунктів.

Ще 25 пунктів коаліційної угоди, на думку Єханурова, потребують суттєвого доопрацювання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News