Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді прогнозують шторми

Понеділок, 26 листопада 2007, 16:08

Політолог Андрій Єрмолаєв не виключає можливості виникнення парламентських криз у 2008 році.

"Існує загроза політичної реакції на кризи в економіці", - сказав Єрмолаєв на прес-конференції в понеділок.

На думку політолога, найближчими ризиками, з якими зіштовхнеться Україна в наступному році, є поступове зниження внутрішнього інвестиційного потенціалу.

Єрмолаєв вважає, що це позначиться на бюджетному процесі і реальному зростанні доходів населення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Політолог відзначив, що така ситуація може призвести до спроб авторитаризму влади. "І в суспільстві, і в політикумі існує запит на так звану сильну владу", - відзначив він.

"Я не виключаю, що у 2008 році ми зіштовхнемося з черговими парламентськими кризами і, як результат, популяризацією теми сильної авторитарної влади", - сказав Єрмолаєв.

Крім того, ще однією проблемою є "проблема долі землі". Єрмолаєв підкреслив, що рівень готовності органів влади до введення ринку землі "практично нульовий". За його словами, "події в Криму - це перша ластівка".

Єрмолаєв підкреслив, що в наступному році також виникне проблема, пов'язана з монетарно-фінансовою політикою держави.

Політолог відзначив, що це пов'язано із ситуацією зі світовими валютами, а також з великим рівнем доларизації, оскільки населення України тримає свої заощадження в іноземній валюті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування