НУНСівський відступник вже почав говорити про "змову" та "дерибан" портфелів

Понеділок, 26 листопада 2007, 16:13

Депутат від блоку НУ-НС, заступник голови партії "Наша Україна" Ігор Кріль називає “змовою” частини лідерів політичних сил ті переговори зі створення демократичної коаліції, що відбулися між НУ-НС і БЮТ по завершенні дострокових виборів до Верховної Ради.

Про це Кріль заявив у коментарі УНІАН у контексті ситуації навколо коаліційного процесу.

На переконання депутата, “створення в такий спосіб демократичної коаліції загрожує повторенням сценарію формування помаранчевого уряду після виборів президента України”.

"Ми вже це проходили у 2005 році. Згадаймо підкилимні інтриги, колотнечу у владі та розподіл портфелів за часів уряду Тимошенко, коли "коаліційні союзники" були готові перегризти одне одному горло", – заявив Кріль.

На його думку, "на початку жовтня 2007 року, по завершенні парламентських виборів, відбулись не переговори щодо створення демократичної коаліції, а змова частини лідерів політичних сил заради розподілу посад”.

“Перший доказ тому – висунення на посаду голови Верховної Ради В’ячеслава Кириленка. Такі питання повинні вирішуватись чесно і прозоро", - сказав Кріль.

Водночас, за словами Кріля, "кандидатура Кириленка навіть не розглядалась на політраді партії, і це свідчить про змову та особисту зацікавленість у портфелях”.

“Якщо це не так, то нехай Кириленко відмовиться від посади спікера", - сказав він, додавши, що має право таке заявляти, бо заздалегідь відмовляється від будь-яких посад у владних структурах.

"Я не проти демократичної коаліції, але я проти "дерибану" посад", – заявив Кріль.

Як відомо, Кріль є одним з тих, хто не підписав коаліційну угоду з БЮТ. Його також вважають наближеним до голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування