Кириленку радять узяти самовідвід

Понеділок, 26 листопада 2007, 17:42

У майбутній демократичній коаліції є два яскравих дестабілізатори, вважає керівник Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Небоженко уточнив, що першим дестабілізатором є сама Юлія Тимошенко, яка повинна зараз "день і ніч" працювати з членами НУНС, які не бажають підписувати коаліційну угоду.

За його словами, також краще було б, щоб коаліцію очолив не В'ячеслав Кириленко, а Тимошенко, а у виконавчу владу пішов би працювати хтось інший.

Разом з тим, Небоженко нагадав, що на сьогодні українському суспільству пропонують на посаду спікера Кириленка, тоді як головою Верховної Ради повинна бути дуже сильна особистість, що могла б протистояти прем'єрові. Він упевнений, що у виборі спікера і прем'єр-міністра повинна бути заздалегідь закладена "конфліктна група".

Якщо ці керівники будуть протистояти один одному, то Україна зможе розраховувати на рішення, дійсно потрібні для країни. Саме тому другим "конфліктором", за словами Небоженко, є сам Кириленко.

Політолог не заперечує, що це гарна людина, але радить йому подумати про самовідвід.

Подібної думки дотримується і Володимир Фесенко. Правда, він вважає, що й Іван Плющ повинен зробити самовідвід з цієї посади. Фесенко підкреслює, що з боку Кириленко і Плюща повинен бути саме "акт самопожертви".

Політолог звертає увагу на те, що проблема в парламенті може виникнути не стільки під час підписання або непідписання коаліційної угоди, скільки при виборі спікера Кириленка не усі підтримують навіть у "Нашій Україні".

"І якщо усі підпишуть угоду про коаліцію з БЮТ, є великий ризик, що кандидатура Кириленка не пройде", - підкреслив Фесенко, додавши, що якщо не буде обраний спікер, висунутий більшістю, це може призвести навіть до розколу фракції НУНС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування