Жванія поклав коаліцію на Балогу і прив'язав Ющенка

Вівторок, 27 листопада 2007, 08:43

Депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Давид Жванія покладає відповідальність за непідписання коаліційної угоди з БЮТ на секретаріат президента і вважає, що Віктор Балога діє за узгодженням із президентом.

"Історія з непідписанням залишається на совісті секретаріату президента. Я можу тільки промовити своє улюблене прислів'я: моя секретарка не винна, що я спізнився на інтерв'ю. Я думаю, що Балога не може вести власну лінію, і про ці його дії не може не знати президент", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

Відповідаючи на питання, чи значить це, що йому лідер БЮТ Юлія Тимошенко "як політик набагато симпатичніша за президента", Жванія сказав: "У мене в політиці взагалі немає особистих симпатій і антипатій... Але треба розуміти, що сьогодні добре".

"Сьогодні мова йде про те, що 30% виборців проголосували за Тимошенко. Ми пішли на вибори і декларували, що ні з ким, крім неї, не створимо коаліцію. У нас є 228 голосів, це більшість у парламенті. І якщо ми не створюємо цю коаліцію – ми брехуни", - заявив Жванія.

"От моя логіка. І справа не в моїх симпатіях чи антипатіях. Це – факт. І якщо є в нас якісь розбіжності, шорсткості – ми приречені розв’язати їх", - додав він.

Говорячи про створення єдиної партії на базі "Нашої України", Жванія перейшов на "бізнес-мову": "От ви кажете – давай, ставай акціонером мого підприємства. Я кажу – добре, але як? А ви відповідаєте – ніяк...Що я повинен далі робити? Як я можу купити акції, якщо ви мені їх не продаєте? Я не можу їх купити і не можу, припустімо, обміняти..."

"Я думаю, що нам треба задекларувати, що ми створюємо нову партію, куди юридично приходимо як особи: Луценко, Костенко й інші. Юридично розпустити наші партії ми не можемо. Нам це треба зробити законодавчо. От ми в парламенті і будемо працювати в цьому напрямку", - додав він.

На думку Жванії, "у цілому будь-яке об'єднання демократів корисне, розрізненість завжди може привести до їхньої поразки".

Між тим, на питання, скільки коштує політичний проект рівня "Народної самооборони" в Україні, Жванія сказав, зокрема: "Ніхто людям, що виходили на Майдан і вулиці, не платив. Треба було тільки забезпечити їх елементарним ресурсом на перші дні... Те ж саме і з "Народною самообороною".

"Ми проїхали з великим туром по Україні і створили мінімальні місцеві структури. Тому це дуже дешевий політичний проект", - сказав він.

За словами Жванії, він вклав у цей проект свої гроші, а лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко – своє уміння. "І, я вважаю, що ми один одному нічого не винні, ми такі ж колеги і ведемо між собою політичну дискусію, і в нас ніхто нічим нікому не зобов'язаний", - сказав він.

На уточнююче питання Жванія зазначив, що "офіційно вніс суму на розвиток руху, яку взяв зі своєї декларації про доходи", і ця сума – 12 мільйонів гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування