Ківалов відмів приставки для Януковича і хоче відкрити свої курси

Вівторок, 27 листопада 2007, 09:53

Члени уряду, що склали свої повноваження у п'ятницю на першому засіданні Верховної Ради шостого скликання, продовжують виконувати свої обов'язки в повному обсязі.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов, коментуючи появу приставок "виконувач обов'язків" щодо членів уряду Віктора Януковича.

За його словами, відповідно до ст. 115 Конституції і ст. 18 закону "Про Кабінет міністрів", Кабмін, що склав свої повноваження, продовжує здійснювати ці самі повноваження до початку роботи нового уряду.

"І прем'єр-міністр, і віце-прем'єри, і кожний з міністрів реалізують свої повноваження в повному обсязі. Таке розпорядження нової Конституції", - наголосив Ківалов.

Він відзначив, що відповідно до нової редакції Конституції, члени Кабінету міністрів призначаються парламентом.

"І поки парламент не сформував новий склад уряду, нині діючий склад уряду, раніше призначений тим же парламентом, ніхто інший не вправі ні змістити, ні обмежити в правах", - пояснив регіонал.

Ківалов зізнався, що "подібні явища (помилки у визначенні статусу чиновників) зміцнюють мене в рішучості відкрити загальнонаціональні курси з ліквідації юридичної безграмотності".

"Причому для декого навчання варто зробити примусовим. Тому що, як говорить перська мудрість, "вчений хоч знає, так запитає, а невіглас і не знає, і не запитує", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування