Уже відомо, що у Путіна буде на пенсії

Вівторок, 27 листопада 2007, 10:54

Президента Росії Володимира Путіна після того, як він залишить посаду, не можна притягати до кримінальної й адміністративної відповідальності за діяння, що він зробив у період свого президентства.

Про це у вівторок повідомляє РИА Новости з посиланням на закон про гарантії президенту Росії, що припинив виконання своїх повноважень, і членам його родини.

Також за законом Путін буде одержувати 75% своєї нинішньої зарплати.

Він також одержує за державний рахунок право на охорону, медобслуговування, страхування, спецзв'язок, транспорт, дачу й апарат помічників з наданням їм службового приміщення.

Після смерті колишнього президента кожному члену його родини призначається щомісячна допомога у сумі, що дорівнює шестиразовому мінімальному розміру пенсії по смерті.

Також їм надається право на користування службовим автотранспортом, зберігається право на медичне обслуговування протягом п'яти років із дня смерті колишнього президента.

Перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов після своєї відставки одержував пенсію, що дорівнювала президентському окладу в 1991 році - 4 тисячі рублів.

Сума, на той час, цілком пристойна. Йому була залишена держдача - у 14 кілометрах від Москви, у комплексі "Москва-ріка" на Рубльовці, у якій він живе і донині. Це державний об'єкт, але знаходиться в довічному користуванні Горбачова.

Крім того, у Горбачових була одна семикімнатна квартира на вулиці Косигіна, з якої їх попросили переїхати в більш скромне житло, але в тому ж будинку. Їм залишили обслуговуючий персонал - кухар, покоївка і сестра-господарка.

Екс-президенту також виділили 17 охоронців і автомобіль ЗІЛ зі спецзв'язком.

Але з початку квітня 1992 року замість "Зила" Горбачова обслуговувала "Волга" без спецзв'язку, щоправда, у 1997 році спецзв'язок на горбачовській "Волзі" усе-таки з'явився.

Кількість охоронців поступово скорочувалася - сьогодні їх залишилося троє.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування