Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До нового року літати стане ще дорожче

Вівторок, 27 листопада 2007, 11:15

Українська авіакомпанія "Аеросвіт" заявила про подорожчання авіаквитків на 7-8% з понеділка, 26 листопада.

Її приклад збираються наслідувати "Міжнародні авіалінії України" і "Дніпроавіа", повідомляє "Комерсант-Україна".

Прес-секретар "Аеросвіту" Сергій Куций заявив, що підвищення цін на квитки на 7-8% практично по всій маршрутній мережі – "це вимушений захід".

"Таким чином компанія планує покрити збитки від майбутнього підвищення цін на авіаційне паливо", - сказав він.

За словами Куцого, 23 листопада постачальник авіапалива компанія "Кребо" повідомила перевізника про підвищення вартості гасу на 33%. В іноземних аеропортах вартість авіапалива з 1 жовтня виросла в середньому на 16-17%.

"Не виключено, що ціни будуть рости і далі", - сказав прес-секретар "Аеросвіту".

Водночас, заступник гендиректора "Дніпроавіа" Сергій Ткаченко повідомив: "Ми переглядаємо свою тарифну політику і, швидше за все, уведемо фіксований паливний збір, який буде додано до вартості авіаквитка".

У "Міжнародних авіалініях України" повідомили, що їхній постачальник палива "Лук-авіа Ойл" поки не попереджав компанію про підвищення тарифів.

"Зараз ми не підвищуємо ціни на авіаквитки, але можемо зробити це після нового року", - повідомила прес-секретар компанії Євгенія Сацька.

Одержати коментарі СП "Кребо" і "Лук-авіа Ойл" виданню не вдалося. У компанії "Укртатнафта", паливо якої поставляє "Кребо", сказали, що дотримуються досягнутих раніше домовленостей.

За словами голови правління "Укртатнафти" Павла Овчаренка, розрахунок ціни ведеться виходячи зі світових котирувань нафти, а заяви авіаперевізників – не більш ніж "психологічний вплив з метою підняти ціни".

Водночас, аналітики вважають, що зростання цін на паливо все ж таки об'єктивне.

Як відомо, минулого року через подорожчання палива авіаперевізники мали намір навіть скасувати польоти, однак у результаті домовилися про прийнятні "правила гри" з постачальниками палива.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування