Лавринович просить Медведька перевірити нелегальні автосхеми

Вівторок, 27 листопада 2007, 11:16

Міністерство юстиції просить Генпрокуратуру перевірити наявність кримінальних схем ввезення в Україну транспортних засобів без сплати податків та зборів.

Про це сказано у відповідному поданні Мін’юсту на ім’я генпрокурора Олександра Медведька з пропозицією здійснити перевірки дій суб’єктів, які можуть бути задіяні в кримінальній схемі нелегального ввезення в Україну транспортних засобів.

Підставою для звернення став лист Департаменту ДАІ МВС України, надісланий Мін’юсту, щодо проведення перевірки правомірності виконання рішення суду, яким підрозділи ДАІ було зобов’язано здійснити реєстрацію ввезених з-за кордону транспортних засобів без сплати передбачених законодавством податків та зборів.

З’ясовуючи ситуацію, яка склалась, Мін’юст виявив схему легалізації транспортних засобів без сплати податків та зборів, аналогічну тій, яка вже існувала протягом 2002-2005 років.

З метою унеможливлення нанесення державі значних фінансових збитків, Міністерство юстиції просить генпрокурора здійснити перевірки щодо незаконних схем та, за наявності відповідних підстав, "реагувати в порядку, передбаченому кримінально-процесуальним законодавством".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...