Рекламісти Бога щосили відхрещуються від Черновецького і його пастора

Вівторок, 27 листопада 2007, 12:26

Організатори акції "Сила змін" спростовують причетність до ідеї її проведення лідера церкви "Посольства Божого" Сандея Аделаджи і мера Києва Леоніда Черновецького.

За словами голови наглядової ради проекту "Сила змін", президента Союзу церков віри євангельської Михайла Паночка, торік він побачив реалізацію цього проекту в Росії.

І вже тоді, відзначив голова наглядової ради, він вирішив звернутися до фінської компанії "IRR-TV", що його проводила, для організації такої акції в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Паночка, до проекту приєдналися близько 4,2 тис. релігійних організацій, у тому числі і церква "Посольства Божого", однак ініціатори акції вирішили не включати Аделаджу в керівні органи проекту.

"Мета проекту - не рекламувати конкретну церкву, а змусити людей замислитися про своє життя. Ідея номер один - показати людям, що вихід є", - наголосив Паночко.

"Немає абсолютно ніякого інтересу ні в мене, ні в "Сили змін" зв'язуватися з політикою - для нас це отрута", - заявив у свою чергу голова компанії "IRR-TV" Ханну Хауука, відзначивши, що він не вважає за можливе відмовити будь-кому з бажаючих приєднатися до акції.

Він повідомив, що "Сила змін" є лише одним із проектів, що організовує його компанія. За словами Хауука, акція пройшла вже в 13 містах Росії і Середньої Азії і ніде не була пов'язана з політикою.

Відповідаючи на питання журналістів, він уточнив, що в Україні бюджет проекту складає 400-450 тис. доларів і він триватиме до 9 грудня.

Хауука також відзначив, що проекти "IRR-TV" фінансуються на кошти близько 11 тис. спонсорів, більшість з яких - фінські компанії.

Голова правління громадської організації Києва "Сила змін" Юрій Бабинець відзначив, що за час роботи проекту до його саll-центру надійшло кілька тисяч дзвінків із замовленнями на книгу "Відчуй силу змін", що поширюється в рамках акції безкоштовно, і тільки 3-5 дзвінків були негативними.

Він висловив готовність привезти представників ЗМІ до cаll-центру і особисто прийняти кілька дзвінків, "щоб ви своїми очима побачили, що нічого поганого ми в Україні не робимо".

Як відомо, мер Києва Леонід Черновецький до обрання на цю посаду не приховував, що є парафіянином Посольства Божого, яке очолює проповідник Сандей Аделаджа.

Після обрання київським міським головою в березні 2006 року Черновецький неодноразово заявляв, що є православним віруючим і регулярно ходить молитися в православну церкву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування