Ющенко просить ВРЮ звільнити 47 суддів

Вівторок, 27 листопада 2007, 13:45

Президент Віктор Ющенко звернувся з листом до Вищої ради юстиції, в якому закликає розпочати процедуру звільнення 47 суддів загальних і апеляційних судів за порушення присяги.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин на брифінгу у вівторок, інформує УНІАН.

"Крім того, президент доручив генеральному прокурору, керівникові Служби безпеки України, міністру внутрішніх справ розробити спільні дії з боротьби з корупцією в судовій системі", - сказав Пукшин.

За його словами, ГПУ, СБУ і МВС повинні до 15 грудня затвердити план спільних дій і щомісяця інформувати президента про заходи, що їх вживають, з боротьби з корупцією в судовій системі.

Між тим, як повідомив Пукшин, у секретаріаті президента сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом розгляне законопроекти щодо реформування судової влади.

"Я сподіваюся, що новий парламент найближчим часом розгляне першочергові законопроекти. У тому числі, які внесені президентом і які є невідкладними, і ті, котрі стосуються реформування судової влади", - сказав він.

Пукшин нагадав, що пройшло два роки, як президент Віктор Ющенко направив у парламент два законопроекти, які спрощують процедуру підбору кадрів, а також уніфікують процедуру притягнення суддів до відповідальності.

"Сьогодні притягти суддю до відповідальності надзвичайно важко", - підкреслив він, цитує "Інтерфакс-Україна".
 
Заступник голови секретаріату президента висловив сподівання, що ухвалення відповідних законопроектів дозволить "швидше, якісніше працювати судовій гілці влади і позбудеться тих суддів, які ганьблять судову систему".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування