Янукович заборонив податківцям давати спуск "Нафтогазу"

Вівторок, 27 листопада 2007, 14:29

Державній податковій адміністрації заборонили надавати підприємствам "Нафтогазу України" розстрочку по сплаті податкових зобов'язань, що виникли у другому півріччі 2007 року, у вигляді збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок держбюджету.

Таке рішення закріплене постановою Кабінету міністрів від 21 листопада 2007 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, уряд у липні затвердив консолідований фінансовий план "Нафтогазу України" на 2007 рік, а також фінплани НАК, як окремої юридичної особи, і його "дочок" - "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Газ України", "Газ-тепло" і "Чорноморнафтогаз".

Уряд також доручив ДПА і Міністерству фінансів розстрочити на 12 місяців усі податкові зобов'язання, що виникнуть у підприємств "Нафтогаз України" у другому півріччі 2007 року.

Пільга у вигляді розстрочки сплати всіх податкових зобов'язань поширювалася на "Нафтогаз України", як окрему юридичну особу, його дочірні компанії і підприємства, а також АТ, контрольні пакети акцій яких передані в статутний капітал НАК, а показники діяльності враховані в консолідованому фінплані холдингу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Компанія є монополістом з транзиту і збереження природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Як відомо, минулого тижня представникам "Нафтогазу України" довелося достроково припинити переговори з "Газпромом" щодо поставок природного газу на 2008-2011 роки через нібито загрозу силового захоплення компанії з боку ДПА через податкові борги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування